Aankondiging: Haagse Makers Academy 2019

Posted in

Een nieuw jaar met nieuwe kansen en nieuwe ontwikkelingen voor Haagse makers.

Haagse Makers start in februari met de Haagse Makers Academy, een online platform om lessen en workshops voor makers aan te bieden en je op in te schrijven. Dit doen we op een vertrouwde plek in Den Haag: het Koorenhuis. Het Koorenhuis ligt centraal in de stad (Prinsengracht) en is de plek waar Haagse Makers in 2014 startte met de eerste Haagse Makersbeurs. In de periode daarna kregen we vaak vragen of het mogelijk is om een bepaalde vaardigheid te leren, of waar dat zou kunnen. Met de ambitie van Haagse Makers om ervoor te zorgen dat iedereen kan maken waar hij/zij van droomt hebben we een ‘marktplaats’ opgezet voor het aanbieden en volgen van cursussen. Het aanbieden en reserveren gebeurt online, maar de cursussen vinden plaats op verschillende locaties in de stad.

Bij de Haagse Makers Academy staat het leren van nieuwe vaardigheden om iets te maken centraal. Dit ‘maken’ is breed opgezet: van nieuwe technologie tot oude ambacht. van beginner tot gevorderd, van analoog tot digitaal.

Het is voor organisaties, bedrijven en andere aanbieders van workshops, lessen en/of cursussen mogelijk om hun aanbod op de Haagse Makers Academy te publiceren. Op deze manier komt vraag en aanbod uit de hele stad samen! De website https://academy.haagsemakers.nl is daarmee de marktplaats om dit bij elkaar te brengen.

Aanbod

Het aanbod van de Haagse Makers  Academy hebben we in 3 onderdelen ingedeeld:

  • Lesprogramma
    Een les heeft en duidelijke leerdoel en is duidelijk afgebakend om een bepaalde vaardigheid te leren, onder begeleiding van een professionele trainer. De inhoud van een les (of serie lessen) wordt geverifieerd door Haagse Makers. Samen met de aanbieder van de les zorgen we ervoor dat de inhoud aansluit bij de leerdoelen en verwachtingen. Heb je een les succesvol afgerond? Dan ontvang je een Certificaat. Dit certificaat kun je bijvoorbeeld gebruiken als referentie op je CV. Voor een les betaal je lesgeld, voor de trainer, materiaal en ruimte. De Academy rekent een service fee per geboekte les.
  • Workshops
    Een workshop is een korte bijeenkomst, vaak een dagdeel, waarbij je samen iets gaat maken, onder begeleiding van een expert. Vaak heb je hier al wat voorkennis voor nodig. Het staat voor iedereen open om een bepaalde workshop aan te bieden. Dit is dé manier om elkaar kennis en kunde te delen. Net als bij een les betaal je lesgeld voor een workshop: voor de trainer, materiaal en ruimte. De Academy rekent een service fee per geboekte les.
  • Studiegroepen
    Studiegroepen zijn bijeenkomsten waarin we met elkaar nieuwe onderwerpen bestuderen en ontwikkelen. Het uitgangspunt bij de studiegroepen hierbij is “twee weten meer dan een”. Door bij elkaar te komen kun je van elkaar leren, elkaar inspireren, kennis uitwisselen en elkaar leren kennen. Bij een studiegroep staat over het algemeen 1 bepaalde techniek centraal. Je komt bij elkaar om die techniek voor jou te verbeteren. Iedere studiegroep heeft een coördinator, vaak de initiatiefnemer. De groep onderzoekt met elkaar en probeert de kennis te verwerven.

We starten eerst met studiegroepen

In februari 2019 starten we dus met de Haagse Makers Academy. We beginnen met het organiseren van de eerste studiegroepen. We doen dit in het Koorenhuis, binnen het thema ‘Tech’. Op korte termijn beginnen we met de studiegroepen Everything ESP, App development met Xamarin en The Things Network. Daarover volgt snel meer info!


Heb je vragen en/of opmerkingen over de academy? Laat het meteen weten! Heb je zelf een les, workshop of studiegroep in de aanbieding, laat het dan uiteraard ook weten!