Aankondiging META_lab 01: Food & the city

Met Haagse Makers bouwen we aan hét platform voor vindingrijk Den Haag. Het doel van Haagse Makers is om de Haagse Maker Movement en Mindset in de stad te versterken. Door ideeën, kennis en kunde met elkaar te delen wordt samenwerking, inspiratie en innovatie in de stad versterkt. Vanuit dit platform zijn we een nieuw programma gestart: het META_lab.

META_lab staat voor Making Emerging Technology Accessible. We creëren een omgeving en programmering zodat mensen bij elkaar komen die meer willen weten, willen samenwerken en elkaar willen opleiden op het gebied van nieuwe technologieën (zoals bijvoorbeeld Internet of Things, Artificial Intelligence nieuwe vormen van Connectivity).

Ieder kwartaal staat 1 thema centraal. Het eerste thema waar we aan werken is Food & the city

Met het thema ‘food & the city’ staat het samen werken aan een groene en zelfvoorzienende stad op voedselgebied centraal. Waar liggen de uitdagingen? Wat gebeurt er in Den Haag, en in andere steden? Welke technologie is hiervoor beschikbaar? Welke toepassingen kunnen we hiervoor ontwikkelen?

Tijdens het META_lab programma van 12 weken bieden we de ruimte om hier mee te experimenteren, samen te werken en prototypes te ontwikkelen. Denk bijvoorbeeld aan:

 1. Farming Robot
  Een volledig geautomatiseerde farming robot. Van zaaien tot monitoren.
 2. Slimme GFT bak
  Met de slimme GFT bak kan je je afval scheiden en punten scoren. De schillenboer weet precies wanneer hij bij je langs moet komen.
 3. Portable Greenhouse
  Ontwikkel een slimme kas die in een compacte vorm naar ontwikkelingsgebieden gestuurd kan worden.
 4. Cocktail robot
  Shaken, not stirred. Een cocktailrobot met algoritme om nieuwe cocktails te ontdekken.

Wat zijn is het project waar jij aan zou willen werken? Welk idee ligt al jaren op de plank? Laat het weten, dan gaan we aan de slag!