Aankondiging: Smart Citizens Lab Meetup Programma 2019

Posted in

Het doel van Haagse Makers is om de vindingrijkheid in de stad te versterken. Een onderdeel is werken aan een ‘slimme stad’. Hoe kunnen we technologie gebruiken om onze stad te verbeteren? Wat kunnen we met (nieuwe) technologie zoals sensoren, artificial intelligence, blockchain, open data, software en hardware?

Onder de naam van IoTuesday organiseren we een serie bijeenkomsten om dit onderwerp met elkaar te bespreken en aan de slag te gaan. Iedere laatste dinsdag van de maand komen we bij elkaar en bespreken we de laatste stand van zaken op dit gebied. We starten op dinsdagavond 30 oktober 2018.

Het volledige programma wordt nog bekend gemaakt, maar in ieder geval komen de volgende onderwerpen aan de orde:

The Things Network
Het Things network is een community powered open source internet of things netwerk. Iedereen kan meehelpen aan het opzetten van dit netwerk. Op deze manier realiseren we een kostenloos te gebruiken network voor IoT toepassingen.

Open data Gemeente Den Haag
De gemeente heeft de ambitie om zoveel mogelijk data die geschikt is om te publiceren als open data vrij beschikbaar te publiceren.

Haagse Makers Academy
Om het delen van kennis en kunde te vereenvoudigen is vanuit Haagse Makers de Academy opgezet. Een service om workshops voor (nieuwe) makers aan te bieden, en om deze workshops te volgen. We starten met workshops voor smart citizens.

Aanmelden voor het komende event via de Haagse Makers Event pagina.

 

Laat een reactie achter