Academy Studiegroepen gaan van start

Posted in

Zoals we eerder hadden aangekondigd starten we in februari 2019 met de Haagse Makers Academy. Een online platform om lessen, workshops en bijeenkomsten aan te bieden, en offline te volgen. Vanuit te gedachte dat iedereen in de stad moet kunnen maken waar hij of zij van droomt.

Op dit moment wordt er hard gewerkt aan het aanbod van de Academy. De opzet van de Academy is dat het mogelijk is voor makers, organisaties en bedrijven om een maak-cursus aan te bieden. Vind je het leuk om een workshop aan andere (nieuwe) makers aan te bieden? Meld je dan meteen aan!

We delen het aanbod van de Academy op in drie hoofd-onderdelen: lessen, workshops en studiegroepen. We starten als eerste met studiegroepen.

Over studiegroepen

Studiegroepen zijn bijeenkomsten waarin we met elkaar nieuwe onderwerpen bestuderen en ontwikkelen. Het uitgangspunt bij de studiegroepen hierbij is “twee weten meer dan een”. Door bij elkaar te komen kun je van elkaar leren, elkaar inspireren, kennis uitwisselen en elkaar leren kennen.

Bij een studiegroep staat over het algemeen 1 bepaalde techniek centraal. Je komt bij elkaar om die techniek voor jou te verbeteren. Iedere studiegroep heeft een coördinator, vaak de initiatiefnemer. De groep onderzoekt met elkaar en probeert de kennis te verwerven.

Iedereen kan een nieuwe studiegroep starten. Vind je het leuk om met meer mensen te werken aan een bepaalde techniek of onderwerp? Maak dan een studiegroep aan en nodig mensen uit!

Eerste start

De komende weken starten we als Haagse Makers zelf de eerste groepen. Dit doen we in het Koorenhuis. Wat ons betreft de beste plek om bij elkaar te komen en elkaar te inspireren en informeren!

Hou Haagse Makers in de gaten voor de laatste ontwikkelingen.