• Dit event is voorbij.

De laatste dag van It’s All About Food sluiten we af met een festivaldag voor de hele familie. Tussen 11.00 en 17.00 uur is Het Nutshuis dé plek voor iedereen die geïnteresseerd is in duurzaam voedsel en alle ontwikkelingen op dit gebied! De interactieve festivaldag, die Het Nutshuis organiseert in samenwerking met Juni Café en Duurzaam Den Haag, biedt uiteenlopende activiteiten voor de hele familie.

PROGRAMMA’S WAARVOOR JE KUNT OF MOET RESERVEREN:

10.30 – 13.00 uur: Fietstour naar en rondleiding bij UrbanFarmers
Stap op de fiets met ‘Bosbaas’ Edwin Cornelissen en laat je langs een ‘eetbare route’ leiden naar de UrbanFarmers voor een rondleiding in de kassen op het dak van de innovatieve stadslandbouwers. Er is plaats voor vijftien deelnemers, dus wees er snel bij! Kosten voor deelname: €8.- (reserveer hier).

13.00 uur: Filmvertoning Het regent gehaktballen
Vertoning van de geestige animatiefilm Het regent gehaktballen, vol cheeseburgerbuien, spaghetti-tornado’s en gehaktbalstormen. Alle leeftijden.Entreeprijs: €4,- per kind (volwassene en een bijzondere ‘gehaktbal’ voor kinderen gratis, reserveer hier).

14.00 – 16.00 uur: Wildplukwandeling door ‘Bosbaas’ Edwin Cornelissen 
Als geen ander weet ‘Bosbaas’ Edwin Cornelissen zijn weg in de eetbare natuur – zelfs midden in de stad! Ontdek én proef de eetbare natuurschatten van de tuinen en parken rond Het Nutshuis. Van walnoten en eetbaar onkruid tot en met appeltjes van de Japanse sierkwee. Er is plaats voor vijftien deelnemers, dus wees er snel bij! Kosten voor deelname: €8.- (reserveer hier).

15.00 uur: Vertoning documentaire Wisdom of the Mountains (met Q&A)
In de documentaire Wisdom of the Mountains reizen we met Frederik van Oudenhoven door het Pamir-gebergte. Hij is bioloog en auteur van het prijswinnende boek With our own hands, over traditionele gerechten en de voedsel- en landbouwcultuur van de Pamiri-mensen. Frederik van Oudenhoven is aanwezig voor een Q&A na afloop van de filmvertoning. Entreeprijs: €4,- (reserveer hier)

OVERIGE PROGRAMMA’S:

11.00 – 17.00 uur: Duurzame markt (doorlopend)
Maak kennis met de (verhalen achter) de producten van uiteenlopende duurzame ondernemers, onder wie UrbanFarmers, Illimani Koffie, Quench Drinks, WereldWinkel en ThijsTea. Gratis toegang

11.00 – 17.00 uur: Blinde proeverij (doorlopend)
Kun jij geblinddoekt de smaak, kleur en structuur van drie biologische hapjes herkennen? Ontdek het tijdens de blinde proeverij van Juni Café! Kosten voor deelname: €5,- (op de dag zelf te betalen)

11.00 – 17.00 uur: Kinderquiz en smoothiefiets (doorlopend)
Doe de speurtochtquiz en win een bijzondere prijs: je eigen smoothie maken op een smoothiefiets! Kun je nog niet lezen? Speur dan samen met iemand die dat wel kan. Alle leeftijden, gratis toegang.

11.00 – 17.00 uur: Kinderleeshoek van Bibliotheek Den Haag (doorlopend)
Alle kinderen vanaf 3 jaar kunnen zich (onder begeleiding) onderdompelen in een berg kinderboeken van Bibliotheek Den Haag over eten, moestuintjes en naar de markt gaan. Van Hennie de Heks tot en met Neushoorns eten geen pannenkoekenGratis toegang.

12.00 & 15.00 uur: Lezing door visser Johan Baaij
Johan Baaij, manager van het Visserij-innovatiecentrum Zuid-West en mede-eigenaar van een zeevisserijbedrijf, geeft twee keer op de dag een korte lezing over innovatieve vistechnieken en de duurzame mogelijkheden rond bijvangst. Gratis toegang.

12.30, 14.30 & 16.00 uur: Actrice Lisa Kriener vertelt het verhaal Koken voor de keizer
Gekleed in een kleurrijke kruiden- en groentejurk waarvan iedereen mag snoepen, vertelt actrice Lisa Kriener een bewerking van het kinderboek Koken voor de keizer van Marloes Morshuis. Vanaf 3 jaar, gratis toegang.

Join the discussion at community.haagsemakers.nl