Laden Evenementen

donderdag 21 april 2016 - zaterdag 23 april 2016

Nederland innoveert, nationaal techniekfestival

  • Dit event is voorbij.
wie_zit_er_in_dit_pak

Droomt u ook van een betere wereld en bent u benieuwd welke rol u daarin kunt spelen? Kom naar Nederland innoveert 2016, hét festival voor techniek, technologie en ICT. Beleef de mooiste innovaties uit eigen land op 21 en 22 april 2016 in de Onderzeebootloods op RDM Rotterdam. Mis het niet!

Landelijke opgave in de techniek

Techniek, technologie en ICT zijn essentiële vakgebieden voor innovatie en daarmee cruciaal voor de (toekomstige) kracht van de Nederlandse economie. In Nederland is nog altijd een ernstig gebrek aan goedgeschoolde arbeidskrachten in deze vakgebieden, op alle niveaus van MBO tot WO. Daarnaast werkt de Nederlandse industrie onvoldoende samen en investeren bedrijven minder in R&D dan in vergelijkbare landen.

De oplossing ligt in het verbinden en inspireren van de vele betrokkenen om het innovatievermogen van de Nederlandse economie te versterken. Met aansprekende thema’s en tastbare vraagstukken sluiten we onderwijs en arbeidsmarkt beter op elkaar aan en realiseren we meer samenwerking tussen bedrijven onderling en met scholen en kennisinstellingen.

Techniekfestival

Nederland innoveert (NLi) is een festival dat de waarde en schoonheid van technologie en innovatie toont, voor mensen die zich op hun (technische) carrière oriënteren, voor bedrijven die willen innoveren en op zoek zijn naar samenwerkingspartners, naar nieuwe medewerkers of inspiratie en voor technische docenten op zoek naar voorbeelden en cases uit de praktijk.

Bedrijven, onderwijsinstellingen en kennisinstellingen tonen hun mooiste innovaties en (gezamenlijke) projecten. In thema-eilanden zijn praktische toepassingen van techniek te zien, te doen en te beleven. Op verschillende podia verspreid over het terrein kun je bij sprekers en in workshops proeven van de gaafste innovatieprojecten uit eigen land. Het festival biedt tevens gedurende twee dagen een gezamenlijke infrastructuur waar binnen de energieke en creatieve omgeving ook side-events georganiseerd worden.

Programma

Het programma op donderdag loopt van 15:00 – 21:00 uur en op vrijdag van 10:00 – 16:00 uur met de afsluitende vrijmibo. Een overzicht van de sprekers en activiteiten vindt u op nederlandinnoveert.com.

Voor wie?

  • Jonge professionals, starters, studenten en eindexamenkandidaten in de richtingen techniek, technologie en ICT die zich (her)oriënteren op hun loopbaan
  • Technische docenten van voortgezet onderwijs, MBO en HBO die hun leerlingen willen inspireren met actuele voorbeelden en cases uit het bedrijfsleven
  • Technische bedrijven op zoek naar hoogwaardige kennis, nieuwe medewerkers en naar cocreatie, die zich met een showcase presenteren als potentiële werkgever of samenwerkingspartner
  • Technische professionals die zich met innovatie bezig houden en samenwerking of inhoudelijke inspiratie en uitwisseling zoeken

De innovatievibe van RDM

Nederland innoveert vindt plaats in de Onderzeebootloods op het terrein van RDM Rotterdam. Het hele complex ademt de sfeer van innovatie uit. Op RDM Rotterdam wordt gebouw voor gebouw, terrein voor terrein, haven voor haven opnieuw uitgevonden. Verbindende factor is techniek, duurzaamheid, de haven maar bovenal innovatie.

Aanmelden

Voor alle informatie en kaarten gaat u naar nederlandinnoveert.com. De toegang is gratis.

Wilt u als ondernemer meer weten over dit event en de mogelijkheden voor deelname? Neem dan contact op met Romy Fortuin op 070 – 4161632 of via rfortuin@wvhcommunicatie.nl.

Laat een reactie achter

Datum en tijd

donderdag 21 april 2016 - zaterdag 23 april 2016

Kosten

Gratis

Organisator

Locatie

Onderzeebootloods
RDM-straat 1
Rotterdam, Nederland
+ Google Maps

Het tijd om iets te gaan maken, wat wil jij gaan doen?

Bespreek het met anderen in de Haagse Makers Community