Haagse Makers Manifest 1

De Haagse Maker

De maker is de persoon die met passie producten bedenkt, ontwerpt, produceert en/of verkoopt. Zonder de maker geen producten waar we van houden. Zonder de maker geen innovatie. Van unieke meubels, lampen en fietsen, tot ham, worst en bier. Lokaal gemaakt. Wereldwijd verkocht.

Het (nieuwe) ambacht

Steeds meer mensen willen producten die met liefde zijn gemaakt. Mensen zijn op zoek naar producten met een verhaal. Een verhaal van herkomst. Een verhaal van de maker. Verhalen over design en materiaal en ingredi├źnten.
Door technologie kunnen makers nu ook direct contact maken met de mensen voor wie ze maken. Makers kunnen direct online verkopen of ontvangen feedback over nieuwe producten via sociale netwerken. In deze tijden werk je samen met je klant aan verantwoordelijke, lokaal ontwikkelde producten die wereldwijd worden verkocht. Ook het maken zelf wordt door technologie voor een grotere groep toegankelijk. Van lasersnijden tot 3D printen van digitaal design tot makerspaces.

Leve Den Haag

Een stad met verschillende gezichten; van Haagse Kak tot Haagse Bluf en Haagse Koffiehuisjes. Een stad van ambtenaren, kunstenaars en creatieven. Stad van vrede en recht. Samen werkend naar een betere wereld: building a better future. Waar we elkaar inspireren met onze idee├źn. Een vruchtbare bodem voor ondernemerschap.

Samen werken aan onze uitdagingen.

Samen staan we sterker. Met Haagse Makers willen wij (economische) groei binnen de maak industrie stimuleren door:

  • Het uitwisselen van kennis om betere producten en diensten te ontwikkelen.
  • Ondernemerschap in Den Haag te bevorderen bij (startende) makers.
  • het vergroten van de zichtbaarheid van producten die in Den Haag zijn gemaakt
  • Te promoten dat mensen lokaal gaan kopen.
  • Het (her)gebruik van locale grondstoffen en materialen te bevorderen.
  • Het vergroten van kennis en vaardigheden bij (potentiele) Haagse Makers

Haagse Makers

Makers die zich aan Haagse MAkers hebben verbonden kunnen gebruik maken van het label Haagse Makers. Het label Haagse Makers is ontwikkeld voor alle fysieke producten die in Den Haag bedacht, ontworpen en/of gemaakt

  • Het product kent een transparant productie proces
  • De Maker deelt zijn/haar kennis en kunde over het maken zo veel mogelijk
  • Het Haagse Makers beeldmerk kan verwerkt worden in verpakkingen, websites en/of op producten.

Laat een reactie achter

Posted in