Maakfestival Groningen 2015 Expeditie

[mk_page_section layout_structure=”full” border_color=”” bg_color=”” bg_image=”” predefined_bg=”” attachment=”scroll” bg_position=”left top” bg_repeat=”repeat” bg_stretch=”false” enable_3d=”false” speed_factor=”0.3″ bg_video=”no” video_source=”self” mp4=”” webm=”” ogv=”” poster_image=”” stream_host_website=”youtube” stream_video_id=”” video_mask=”false” bg_gradient=”false” video_color_mask=”” gr_end=”#1e73be” video_opacity=”0.6″ top_shadow=”false” section_layout=”full” min_height=”100″ full_width=”false” full_height=”false” intro_effect=”false” padding_top=”10″ padding_bottom=”10″ margin_bottom=”0″ skip_arrow=”false” skip_arrow_skin=”light” section_id=”” visibility=”” animation=”” el_class=”” first_page=”false” last_page=”false”][vc_column border_color=”” visibility=”” width=”1/1″][vc_row_inner attached=”false” padding=”0″ visibility=””][vc_column_inner el_class=”” width=”1/1″][vc_column_text disable_pattern=”true” align=”left” margin_bottom=”0″]

Zondag 12 april 2015 vond voor de vierde keer het Groningse Maakfestival plaats. Dit festival was voor de Haagse Makersbeurs vorig jaar een belangrijke inspiratie, een goede reden om er dit jaar zelf naar toe te gaan.
Het Groningse Maakfestival is begonnen als mini maker fair, dit jaar is voor het eerst gekozen voor een onafhankelijk evenement: het Maakfestival. Het festival  vond op en rond het Ebbingekwartierterrein plaats en is “hét podium voor techniek, creativiteit en vindingrijkheid, en nodigt bezoekers actief uit om zelf ook dingen te maken”.

Het eerste wat opviel is dat het ontzettend groot is. Een stuk of 5 verschillende locaties, inclusief een oud Hollandse spiegeltent op een groot grasveld, gevuld met ‘Makers’. Eerlijk gezegd hadden we meer het formaat ‘loods met drones’ verwacht maar het tegendeel bleek waar. Iedere locatie (NNT Machinefabriek, Infoversum, NP3Mobi en de tent op het festivalterrein) was gevuld met een mix aan techniek, educatie, proefjes en ontwerpers).

De insteek van het festival om hét podium te bieden voor techniek, creativiteit en vindingrijkheid en dit was goed gelukt. De insteek van de 50 deelnemende makers was vooral om te laten zien wat je aan het doen bent en andere te inspireren. Goede inspiratie voor het  Haagse Makersfestival, want dit is wat we ook willen bereiken.

De deelnemers waren stuk voor stuk het vermelden waard, maar als we een top 5 selectie zouden moeten maken dan wellicht deze, in willekeurige volgorde:

1. De man/vrouw machine van Ruud R&D
DSC07197

2. DeMaakplek – in oprichting – is een bijzondere plek in de Groninger binnenstad voor maken en ontmoeten.

maakplek

3. De Jonge Onderzoekers – Wondere wereld van techniek

4. De Maakschappij – allerhande maak projecten

5. Stadswerkplaats & AllesHaaks – Openbare werkplaatsen

[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/mk_page_section]

Laat een reactie achter

Posted in