Uitkomsten eerste werksessie haagse Maker Movement

[mk_page_section layout_structure=”full” border_color=”” bg_color=”” bg_image=”” predefined_bg=”” attachment=”scroll” bg_position=”left top” bg_repeat=”repeat” bg_stretch=”false” enable_3d=”false” speed_factor=”0.3″ bg_video=”no” video_source=”self” mp4=”” webm=”” ogv=”” poster_image=”” stream_host_website=”youtube” stream_video_id=”” video_mask=”false” bg_gradient=”false” video_color_mask=”” gr_end=”#1e73be” video_opacity=”0.6″ top_shadow=”false” section_layout=”full” min_height=”100″ full_width=”false” full_height=”false” intro_effect=”false” padding_top=”10″ padding_bottom=”10″ margin_bottom=”0″ skip_arrow=”false” skip_arrow_skin=”light” section_id=”” visibility=”” animation=”” el_class=”” first_page=”false” last_page=”false”][vc_column border_color=”” visibility=”” width=”1/1″][vc_row_inner attached=”false” padding=”0″ visibility=””][vc_column_inner el_class=”” width=”1/1″][vc_column_text disable_pattern=”true” align=”left” margin_bottom=”0″]Op maandag 16 mei kwamen we bij elkaar voor een werksessie met als doel samen te verkennen hoe de Haagse Maker Movement ervoor staat. Gekeken werd naar de individuele behoeften en ambities van verschillende initiatieven en naar gemeenschappelijke samenwerkingsmogelijkheden. De host van die middag, de gemeente Den Haag, wilde van deze gelegenheid gebruikmaken om op een efficiënte manier een goede indruk te krijgen van het speelveld en zo beter haar positie en strategie te kunnen bepalen.

Op verzoek van de gemeente hebben we als Sustainable Studios enkele uitkomsten en resultaten hieronder op een rijtje gezet. We zijn benieuwd naar jullie aanvullingen en opmerkingen. Het doel is om de gemeente te helpen bij haar vervolgstappen, en natuurlijk ook elkaar.

Wat hebben we opgetekend:

Er zijn in Den Haag een aantal inspirerende en succesvolle initiatieven met veel ambities en plannen, maar er lijkt nog niet echt een makers movement te zijn waarbij gebruik wordt gemaakt van elkaars kracht en middelen om gezamenlijk op te trekken en resultaten te behalen.

Tijdens de middag is wel een gedeeld beeld ontstaan van de meerwaarde van intensiever samenwerken: Zo kunnen vaardigheden meer worden uitgewisseld, ruimtes gedeeld en publiciteit en communicatiemiddelen beter worden benut. Dit met als doel meer mensen te stimuleren om hun creativiteit om te zetten in tastbare resultaten die bijdrage leveren aan de kwaliteit van de stad Den Haag.

Ook werd duidelijk dat verschillende partijen op zoek zijn naar nieuwe business modellen, waarbij ook het eigendom van vastgoed een belangrijke factor is. Een goede werkruimte bleek voor veel van de aanwezigen een hoofdzaak. Langere periode gebruik kunnen maken van de ruimte, flexibiliteit op het gebied van \u0007regelgeving\b en betaalbaarheid zijn daarbij van groot belang, met name ook voor de Maakhaven en De Besturing.

Verschillende mensen merkten op dat ze behoefte hebben aan betaalbare, laagdrempelige ruimte met faciliteiten om concreet aan de slag te kunnen; bij voorkeur gecombineerd met een publieksfunctie en goede koffie. De conclusie was dat die ruimte er nu niet of onvoldoende is.

Vervolg

Wat zou jij als initiatief concreet willen doen om de maker movement in Den Haag sterker te maken? Denk daarbij aan:

  • Ik wil graag periodiek bij elkaar blijven komen om ervaringen te delen en gezamenlijke initiatieven te ontwikkelen.
  • Ik denk graag mee met de gemeente Den Haag bij het opstellen van een stimuleringsregeling.
  • Ik neem graag deel aan een workshop Nieuwe Business modellen.
  • Ik organiseer graag een of meerdere gezamenlijke initiatieven in de stad.
  • Ik heb iets bijzonders te bieden, namelijk: ….

We horen graag hoe jij wil bijdragen. Dat kun je laten weten door te reageren op dit \u0007bericht.[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/mk_page_section]

Laat een reactie achter

Posted in