Haagse Makers is mede ondertekenaar van Stadsfabriek Binckhorst

[mk_page_section layout_structure=”full” border_color=”” bg_color=”” bg_image=”” predefined_bg=”” attachment=”scroll” bg_position=”left top” bg_repeat=”repeat” bg_stretch=”false” enable_3d=”false” speed_factor=”0.3″ bg_video=”no” video_source=”self” mp4=”” webm=”” ogv=”” poster_image=”” stream_host_website=”youtube” stream_video_id=”” video_mask=”false” bg_gradient=”false” video_color_mask=”” gr_end=”#1e73be” video_opacity=”0.6″ top_shadow=”false” section_layout=”full” min_height=”100″ full_width=”false” full_height=”false” intro_effect=”false” padding_top=”10″ padding_bottom=”10″ margin_bottom=”0″ skip_arrow=”false” skip_arrow_skin=”light” section_id=”” visibility=”” animation=”” el_class=”” first_page=”false” last_page=”false”][vc_column border_color=”” visibility=”” width=”1/1″][vc_row_inner attached=”false” padding=”0″ visibility=””][vc_column_inner el_class=”” width=”1/1″][vc_column_text disable_pattern=”true” align=”left” margin_bottom=”0″]Op zaterdag 11 april vond de Finale plaats van het project Autonië, over auto, cultuur en nieuwe mobiliteit in de Binckhorst. Tijdens dit evenement ondertekenden verschillende partijen in de stad het manifest, waaronder Haagse Makers.
Het concept van de stadsfabriek is door middel van een ontwerpopdracht door kunstenaar/ontwerper Melle Smets bedacht. Mobiel projectbureau OpTrek wil dit idee in de komende maanden met diverse bedrijven uit de Binckhorst en daarbuiten verder ontwikkelen.

Het idee van een gedistribueerde stadsfabriek, waarbij je materiaal, materieel, kennis en kunde deelt tussen verschillende partijen sluit naadloos aan bij de ideeën die Haagse Makers ook heeft. Daarom heeft Haagse Makers dit manifest mede ondertekend.

Achtergrondinformatie Stadsfabriek

Al meer dan honderd jaar floreert op de Haagse Binckhorst een unieke mix van bedrijven. Lange tijd was de autobranche er het grootst doordat er achter de voorkant van de vele autoshowrooms aan de Binckhorstlaan een verfijnd netwerk van autogerelateerde bedrijven groeide. Door de uitplaatsing van de autoshowrooms (ivm de grootschalige stedenbouwkundige plannen van de gemeente) nam de dominantie van de autobranche af maar in plaats daarvan bloeien recentelijk nieuwe technologiebedrijven op in de voormalige bedrijfsgebouwen van Caballero en PTT.

Met de ideale startplekken voor creatieve bedrijven in deze Caballero Fabriek en Bink36 bewijst de Binckhorst een unieke locatie midden in de stad te zijn waar nieuwe technologie het bestaande ambacht een grote impuls kan geven. Uitstekend bereikbaar voor producenten én consumenten kan de Binckhorst verder uitgroeien tot een gebied waar een ruim aanbod aan producten en diensten op maat geleverd wordt.

De Stadsfabriek speelt een sleutelrol in het terugkeren van de maakindustrie naar de Binckhorst door nieuwe verbindingen te leggen tussen de bestaande ambachten en de mogelijkheden die de nieuwe technologiebedrijven bieden. Met bijvoorbeeld nieuwe ‘cloud’ technologie kun je elke werkplaats, elke ambachtsman en elke machine zichtbaar maken. Zo kunnen nieuwe verbindingen worden gelegd waar een product of een dienst centraal staat los van het bedrijf dat het aanbiedt. Via deze nieuwe technologie kunnen onder ander ook de autoreparatiewerkplaatsen hun expertise op nieuwe terreinen inzetten: een carrosserie bedrijf kan tuinmeubels lassen, een revisie monteur kan grasmaaiers repareren en een schadehersteller kan meubels spuiten. Zo wordt de Binckhorst de eerste zelforganiserende stadsfabriek van Nederland!

Autonië op facebook[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/mk_page_section]

Laat een reactie achter

Posted in