rePlastic Movie Night #3 Samenvatting

Na de succesvolle eerste en tweede editie van de rePlastic Movie Night vond op 14 december de derde (en laatste) rePlastic Movie Night plaats. Met Haagse Makers stimuleren we het uitwisselen van kennis en kunde tussen zoveel mogelijk verschillende makers in de stad. Daarmee stimuleren we onze vindingrijkheid en samenwerking.

Slim omgaan met onze materialen en grondstoffen hoort daar ook bij. Op het gebied van plastic zijn we aan het begin van 2017 zijn we gestart met het maken van de Precious Plastic machines. In het laatste kwartaal van 2017 organiseren we iedere maand een open bijeenkomst voor iedereen die zich bezighoudt (of bezig wil houden) met het verbeteren van ons plastic gebruik: de rePlastic Meetup & Movie Nights.

In drie bijeenkomsten geven we de bezoekers inzicht over de huidige stand van zaken over plastic afval, reductie en hergebruik. We verkennen de mogelijkheden van plastic recycling en willen samen met bewoners onderzoeken hoe wij plastic lokaal kunnen inzamelen en verwerken. Deze derde bijeenkomst vond plaats in The Student Hotel.

Meetup

De meetup bij deze derde editie stond in het teken van samenwerking en vooruitblikken op de mogelijke ontwikkelingen in 2018.

https://www.flickr.com/photos/urbanlink/28296156049/in/album-72157690114667092/

Tijdens de meetup is met een compacte groep mensen besproken wat iedereen zou willen bereiken en op wat voor manier dat in 2018 vorm kan gaan krijgen. De meetup startte met een introductie van de aanwezigen. Iedereen krijgt de mogelijkheid om te vertellen wat hem/haar bezig houdt, en wat hij/zijn zou willen bereiken op het gebied van lokaal circulair plastic.

https://www.flickr.com/photos/urbanlink/28296155659/in/album-72157690114667092/

Film: Bag It!

De film van de avond is ‘bag It!’ en wordt vertoond in samenwerking met Transitie Cinema.

Een doodnormale man maakt een besluit om te stoppen met het gebruik van plastic zakken in de supermarkt. Hij weet nog niet dat deze eenvoudige beslissing zijn leven compleet zal veranderen. Hij komt tot de conclusie dat we onnodig veel plastic verbruiken en kijkt naar wat we kunnen doen. Vandaag. Op dit moment. [moviemeter]

De documentaires van de vorige twee edities gingen vooral op het effect van plastic en afval op grote schaal. Deze documentaire geeft een goed beeld van wat je zelf kunt doen. Door als consument bewuste keuzes te maken en minder plastic te gebruiken. Verplichte kost voor iedereen die wil weten wat je kan doen aan het reduceren van het gebruik plastic!

https://www.flickr.com/photos/urbanlink/40076269341/in/album-72157690114667092/

Vervolg in 2018

Tijdens de meetup is gesproken over de ontwikkelingen in 2018. Dit was de laatste rePlastic bijeenkomst van 2017. Er zijn een aantal ideeën en projecten benoemd:

  • Het organiseren van een rePlastic meetup per kwartaal in 2018;
  • De landing van de Volvo Ocean Race in Scheveningen gebruiken om iets met gerecycled plastic te doen;
  • De mogelijkheden van gerecycled plastic in combinatie met het nieuwe Legoland verder ontdekken;
  • De mogelijkheden bij Made in Moerwijk verder ontwikkelen;

Na de vakantie wordt verder gekeken wat we met rePlastic gaan doen. Waarschijnlijk gaan we in ieder geval een bijeenkomst per kwartaal organiseren. Met als doel om zoveel mogelijk mensen bij elkaar te brengen die iets willen doen met lokaal gerecycled plastic.

Meedoen? Laat het weten! Tot 2018! 

 

Laat een reactie achter

Posted in ,