META_lab Food & the city locatie: De Stille

Vanuit Haagse Makers starten we een nieuw programma: het META_lab. META_lab staat voor Making Emerging Technology Accessible. We creëren een omgeving en programmering zodat mensen bij elkaar komen die meer willen weten, willen samenwerken en elkaar willen opleiden op het gebied van nieuwe technologieën. Tijdens het META_lab programma van 12 weken bieden we de ruimte om hier mee te experimenteren, samen te werken en prototypes te ontwikkelen.

Ieder kwartaal staat 1 thema centraal. Het eerste thema waar we aan werken is Food & the city. Met het thema ‘food & the city’ staat het samen werken aan een groene en zelfvoorzienende stad op voedselgebied centraal. Waar liggen de uitdagingen? Wat gebeurt er in Den Haag, en in andere steden? Welke technologie is hiervoor beschikbaar? Welke toepassingen kunnen we hiervoor ontwikkelen?

Het META_lab is een reizend lab, per thema landen we op een locatie die aansluit bij dit thema. Voor het eerste programma (Food & the city) hebben we gekozen voor een locatie midden in het centrum: De Stille aan de Stille Veerkade 19 (ook bekend als ICX en voormalig TAG). Een locatie waar we de ruimte hebben om te presenteren, discussieren, maken en ontwikkelen. De Soft Launch van META_lab vindt ook plaats op deze locatie.

Posted in ,