Nieuwe Academy Studiegroep: Mobile App development met Xamarin

Posted in

Bij de Haagse Makers Academy starten we met de eerste nieuwe studiegroep. In een studiegroep komen we bij elkaar om elkaar te helpen en inspireren over een bepaald onderwerp of bepaalde vaardigheid. Het is voor iedereen met een haagsemakers.nl account mogelijk om een studiegroep te starten. In het eerste kwartaal van 2019 starten we eerst een paar studiegroepen vanuit Haagse Makers zelf.

Vanaf nu is de nieuwe studiegroep Mobile App development met Xamarin gestart. Inschrijven voor de bijeenkomsten van deze studiegroep kan vanaf nu!


We willen graag deze studiegroep starten omdat veel Internet of Things toepassingen gebruik maken van apps op je mobiele telefoon. Er zijn verschillende manieren om een app te maken. Het voordeel van Xamarin is dat er een volledige ontwikkelomgeving beschikbaar is voor Windows en macOS, waarmee Android of iOS mobile apps gemaakt kunnen worden.

De ontwikkelomgeving van Xamarin is gratis te downloaden. Het enige dat je nodig hebt is je laptop en wat doorzettingsvermogen.

De initiator en coördinator voor deze studiegroep is Max Vijftigschild. Heb je serieuze interesse om mee te doen? Wees er snel bij want er zijn slechts 12 plaatsen beschikbaar. We starten in de eerste week van februari 2019 starten. We plannen 6 bijeenkomsten, ongeveer om de twee weken! Om de kosten van de avond te dekken vragen we een vrijwillige bijdrage per avond van € 5,- (contant meenemen). De locatie is in het Koorenhuis, Prinsegracht 27.