Donderdag 24 november is de tweede sessie van het Solar Skelter project (check hier de facebook link). Solar Skelter is een project om een een duurzaam vervoermiddel te ontwikkelen voor vervoer in de binnenstad op basis van zonne-energie. Er is een eerste skelter die de basis is van dit project. Er wordt nu gewerkt aan een eerste echte prototype waarbij zoveel mogelijk samenwerking wordt gezocht met partijen uit de stad. .

Op 28 oktober was de eerste sessie van SolarSkelter op ICX, SOLARSESSION#1. Met de aanwezige partijen, zoals Gemeente Den Haag, Duurzaam Den HaagUrbanFarmers Netherlands, TrashUre Hunt, Het Circus, lekkernassûh – lokaal voedsel Den Haag, Lusthof, DeBatmobiel is gewerkt aan verdere ontwikkeling van de Solar Skelter.

De avond werd geinspireerd door Inspirator Merijn Ruis van Kind Knowledge, Kunst van Phonophilia en muziek van DJ Floormanager.

Iedere partij had haar eigen invalshoek en potentieel gebruik van de Skelter. De bijeenkomst heeft geleid tot een aantal mooie nieuwe inzichten, mogelijkheden en vooral ook nieuwe connecties tussen verschillende mensen.

Na de eerste sessie is het nu tijd voor een vervolg: SOLARSESSION#2 in Pakhuis De Reiger. Benieuwd naar hoe het er vorige sessie aan toe ging? Bekijk de video:

In Sessie 1 stonden de verschillende ideëen en richtingen centraal, in sessie 2 gaan we dieper in op de techniek en ontwikkeling. Het programma wordt nog opgesteld, hou dus de facebook-pagina van SolarSkelter in de gaten!

Maak je het mee? Meld je aan via facebook.

Share.

About Author

Programma-maker Haagse Makers

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.