UITNODIGING: Pompoenwedstrijd, doen jullie mee?

Posted in

Stadslandbouw Den Haag wil jullie uitnodigen mee te doen aan de Grote Haagse Pompoen wedstrijd.

In het kader van het 100 jarige bestaan van Natuur en Milieueducatie Den Haag wordt er van alles georganiseerd, waaronder een competitie rondom het kweken van reuzenpompoenen.

Onze vraag is, doen jullie mee?

Wie gaat er meestrijden om de prijs voor de grootste pompoen?  
Laat door heel Den Haag de reuzenpompoenen groeien!

Geef je zo snel mogelijk op. Snelle reageerders krijgen een door ons voorgekweekt premium, ‘ tripple A’  pompoenplantje cadeau.

Wat heb je nodig?

  • Een stuk grond ter grootte van zo’n 25m2;De plant moet met zijn bladeren licht kunnen vangen om te groeien.
  • Vocht en voeding: de plant zuipt en vreet dat het een lieve lust is. Dus vochtige grond of intensieve bewatering is nodig, evenals een voedselrijke bodem of intensieve bemesting.
  • En…een hele bak liefde, want zonder toewijding en zorg groeit natuurlijk niets tot grote hoogten!
  • Een pompoenpit? Als je er op tijd bij bent dan krijgen jullie van ons een opgekweekt plantje. Maar de voorraad is beperkt!

Mijn collega John Plomp zal een aantal plantjes opkweken van een pompoensoort, dat er om bekend staat uit te kunnen groeien tot waarachtige joekels. Van deze voorgekweekte plantjes zijn er wel slechts een beperkt aantal Op = Op. Liefst z.s.m. opgeven in verband met inventarisatie van hoeveel plantjes we hebben te vergeven.

Meedoen met zelf opgekweekte pompoen mag vanzelfsprekend ook!

Wat te doen?

  • Voel je het kriebelen en neem je de uitdaging aan om te zien of je een grotere pompoen kan kweken dan een ander? Heb je een plekje vrij? Bekijk dan eventueel wie er met jou een pompoenkweekteam wil vormen. Denk aan een mede buurttuinierders, buren,  het buurthuis, een schoolklas, enthousiaste buurttuinbezoekers, buurtbewoners etc.
  • Stuur dan een volmondig “ Ja, ik wil!” naar Stadslandbouw@denhaag.nl o.v.v. ‘pompoenwedstrijd’. 
    Vermeld je naam (en evt de namen van je teamleden), de locatie en natuurlijk de naam van je team/toekomstige pompoen.
  • Na inschrijving zullen de deelnemende locaties begin mei een met veel vakmanschap opgekweekt pompoenplantje ontvangen; de mogelijke toekomstige kampioen. Je krijgt er natuurlijk een handleiding bij. 

Voortgang:
Tijdens het groeiproces vragen we regelmatig om een update (bijv. omtrek, foto), zodat iedereen kan meeleven met zijn collega’s / concurrenten.

Wedstrijd:
De winnaar zal tijdens een 100-jaar-NME verjaarsfeest in september bekend worden gemaakt.

De Prijs:

Vanzelfsprekend eeuwige roem en over een mogelijke andere tastbare prijs zal de commissie nog overleggen.

Activiteiten:
De pompoencommisie gaat zich nog buigen over welke activiteiten we rondom dit pompoenkampioenschap kunnen organiseren om er een mooie happening van te maken.

Te denken valt aan een activiteit rondom het maken van soep, het maken van Assepoester koetsen en/ of….. (zie foto) als we echte winnaars weten te kweken! Ideeën zijn natuurlijk altijd welkom.

Wie gaat voor het kampioenschap?!

Laat een reactie achter