Precious Plastic Den Haag Pilot 01

Haagse Makers wil aan elke inwoner van Den Haag de mogelijkheid geven nieuwe manieren te bedenken om hergebruik van plastic afval te stimuleren. Door samen plastic (in te zamelen en) te recyclen wordt bewustwording verhoogd en biedt het nieuwe kansen voor ontwikkeling en samenwerking. Hiermee willen wij een netwerk opzetten om op zoveel mogelijk plekken in de stad toegang te geven om niet alleen het plastic afval in te zamelen, maar óók om er zelf een nieuw, eigen, duurzaam en vooral bruikbaar product mee te creëren!

Dit project start met de bouw van de Precious Plastic micro fabriek (https://preciousplastic.com), die op verschillende plekken kan worden geïnstalleerd. Hierbij denken we aan stadstuinen, stadsboerderijen, lokale festivals, recyclepunten en buurtcentra. Zo neemt de burger het heft in eigen hand en krijgt hij/zij de kans om creatief om te gaan met ingezamelde plastic grondstoffen.

Dit kan natuurlijk niet alleen! Dit project vraagt om samenwerking met vele betrokken burgers organisaties, bedrijven en overheid. Wil je ook meedoen met het nieuwe netwerk voor RePlastic werkplaats in Den Haag? Kortom: heb jij een locatie, wil je zelf plastic recyclen of ben jij goed in machines bouwen? Doe mee!

Dit project is uitgevoerd in het eerste kwartaal van 2017. Het vervolg van dit project is rePlastic Den Haag 2017.

5 reacties

 1. Felipe Pascon op 29 april 2017 om 23:24

  I am interested.

 2. Aidan Wyber op 11 juni 2017 om 10:18

  Is dit project nog steeds lopend? Ik ben geinteresseerd en zou evt. kunnen helpen met de machines.

 3. […] dat is nog niet alles. De €15,- van het ticket wordt door Border Sessions volledig gedoneerd aan Precious Plastic Den Haag! Dus hoe meer awesome makers komen, hoe meer Awesome Precious Plastic wordt! Precious Plastic was […]

 4. […] De lenteprijs is een extra ondersteuning voor projecten die ‘samen’ versterken. Met Precious Plastic werken we aan het versterken van het lokaal verwerken van afval tot nieuwe producten. Door lokaal […]

 5. BArt Brinkman - de plastic smid op 30 juni 2017 om 12:10

  Tako Popma en ik waren hier ook mee begonnen. precious plastics was ook ons uitgangspunt. Het maken van een shredder kwam alleen behoorlijk duurder uit dan verwacht, op ruim 600 euro. Daarnaast hebben we ookmgekeken naar Better Futere factory, waar we de opstelling wel mooi van vonden, maar de impliciete boodschap ons niet aansprak. Het upgraden van schone koffiebekertjes naar 3D-printe gadgets werkt voor mij niet. Onze insteek was om er meer een event-spektakel mee te maken. Hier hoop ik binnenkort weer mee aan de gang te kunnen. Als jullie een shredder tot jullie beschikking hebben, wil,ik wel graag verder samenwerken. Dan kan ik het plastic smeden weer met jullie delen.

Laat een reactie achter